neděle 6. června 2021

Užijte si léto na nové dřevěné terase

 Se vzrůstajícími teplotami přichází i čas prací kolem domu a zahrady, abyste si v létě mohli užívat volný čas s rodinou na nové terase. Jak si však vybrat terasová prkna? Máte na výběr z různých druhů terasových prken - wpc terasová prkna nebo dřevěné terasy. Wpc materiál kombinuje pozitivní vlastnosti dřeva s odolností plastu. Terasa je tak velice odolná a takřka bezúdržbová. Ale přece jen, dřevo je dřevo... Dřevěné terasy jsou velice příjemné i na bosé nohy a vypadá velice esteticky, hodí se do každé zahrady. Dřevěné terasy mohou být z klasických dřevin jako je borovice nebo modřín, ale i z exotických dřevin jako je teak, banghkiraj či bukit. Ty se vyznačují vysokou odolností a zajímavou barvou dřeva. Jako u všech dřevěných ploch je však dobré dřevo ošetřit ochranným nátěrem, doporučujeme ochranné laky z řady Osmo.


Dřevěné podlahy

Masivní dřevěné podlahy mohou být z klasických dřevin jako borovice či dub, ale i z dřevin exotických jako je merbau nebo palisandr. Dřevěné podlahy jsou velice estetické a při správné údržbě vydrží sloužit i několik generací. Rozhodnout se můžete i pro vícevrstvé podlahy, které jsou vhodné pro podlahové vytápění. Skutečně odolné proti tlaku jsou dubové podlahy, které vypadají v interiéru velice pěkně. Masivní dubové dřevo působí velice esteticky a je určeno pro náročné zákazníky, kteří chtějí podlahu, co jim dlouho vydrží.

Ať se již rozhodnete na jaře do stavby dřevěné terasy nebo podlahy, vždy je dobré se s výběrem dřeva obrátit na odborníky. Ti vám pomohou vybrat to správné dřevo pro vaše účely a váš domov. Využijte také předváděcích akcí, kde vám profesionálové materiály předvedou.

Žádné komentáře:

Okomentovat